Contact Us
Talk to us about your next project here.
Advanced Project Search
x

Search Projects

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
  • All
  • Heritage & Refurbishment
  • Hotel & Accommodation
  • Industrial
  • Office
  • Residential
  • Retail & Leisure
  • Temperature Controlled
  • All
  • Current Projects
  • Completed Projects
Search
Back To Projects
Back To News

Halton Housing Head Office

Office
"Russell WBHO employs a ‘one-team’ collaborative approach, bringing together in-house expertise, sub-contractors, suppliers, partner professionals, our clients and their representatives to deliver consistently successful projects."
  • Project Status: Completed
  • Location: Tanhouse Lane, Widnes
  • Client: Halton Housing Group
  • Contact: JCT Design & Build with specific amendments
  • Completion: August 2017
  • Architect: CUBE

The Challenge

Two-storey 12,000 sq ft building, designed by 5Plus and Cube with the interior layout, specification and design by Ingo Interiors, and fitted out by Spatial Office Environments. The striking deep pitch roof is designed to resemble the chimneys of local landmark, Fiddlers Ferry Power Station, with four window-topped turrets funnelling natural light to the internal space. Externally, the brick clad steel frame building also features large glazed recesses to maximise natural light, plus brise soleil to prevent glare.

Halton Housing Office

The scheme consists of a two storey office block with steel frame construction, slate & single ply roof coverings, metal decking floors with concrete infill.

The roof has 4 turrets with roof lights to aid natural lighting and ventilation. The building envelope is brick clad with full height curtain walling windows with brise soliel for solar shading. The internals are of an industrial look with painted blockwork and power floated concrete floors, 2 precast stairs and a feature metal stair. The building is served by mains water and electric, no gas, a joint heating and cooling system will be installed distributed by exposed ducting to the exposed metal decking soffit. The scheme also has a maintenance building to store all Halton Borough’s maintenance equipment, this is again a steel framed building with a cladded roof and walls. The access to the building is off Warrington Rd with an adopted roadway linked to the new housing development. The site has a tarmac carpark serving 91 spaces with 4 disabled parking bays. There is paving to the full perimeter of the office block.

Award Wins 2018 British Council for Offices (BCO) regional property sector award- Corporate Workplace of the Year

To see Halton Housing’s new office, take the virtual tour by clicking here.

And to see a video about the building, click here.

Afrani Factsheet
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Download Factsheet

ALSO IN PROJECTS:

OFFICE